Älypuhelimet Android Arvostelut Laitteet

Samsung Galaxy S10e – Järkevin ässä!

Samsung Galaxy S10e on S-sarjan uusimmista malleista ns. pahnan pohjimmainen. Se on pienin ja halvin tästä sarjasta. Silti sen sisään on saatu mahdutettua ihan varteenotettavat tehot ja speksit. Käytännössä se jää jälkeen esim. S10+ mallista kameran, näytön ja akun osalta. Myös sormenjälkilukija on sijoitettu virtapainikkeeseen näytön alaisen sijaan. Niin sijainniltaan kuin toiminnaltaan pidän tätä jopa parempana vaihtoehtona nykytrendin näytönalaisen sormenjälkilukijaan verrattuna.

Yleistä puhelimesta ja speksit

Tämä laite onkin omasta mielestäni melkeinpä ”järkevin” ostos, jos vertaa hinta/speksisuhdetta. Heinäkuussa 2019 kyseistä puhelinta saa jo reilusti alle 700€ ja silti siinä on käytännössä lippulaivaominaisuudet.

  • Exynos 9820/Snapdragon 855 (riippuen myyntialueesta)
  • 6/8Gt RAM
  • 128/256Gt sisäinen tallennustila + microSD
  • 5,8″ 1080×2280 Amoled näyttö
  • Android 9/One UI
  • 3100 mAh akku
  • Takakamera 12MP laaja + 16MP peruskamera (4K-video)
  • Etukamera 10MP (4K-video)
  • Muuta: IP68 suojaus, kuulokeliitäntä, stereokaiuttimet

Esimerkiksi akunkesto ottaa hieman osumaa, johtuen 3100 mAh akkukapasiteetista, mutta toisaalta muita S10 sarjan puhelimia, esimerkiksi S10+ puhelinta, pienempi ja pienemmällä tarkkuudella varustettu näyttö antaa hieman anteeksi virtapuolella. Vaikka näytön tarkkuus onkin ”vain” FullHD tasoa, ei se ole missään vaiheessa häirinnyt käytännössä lainkaan. Toki, jos viereen laitetaan vaikka Huawei Mate 2o pro tai vaikka S10+, niin kyllähän eron huomaa, mutta yhtä kaikki S10e:n näyttö on omasta mielestäni tarpeeksi tarkka tähän kokoluokkaan.

Samsungin oma käyttöliittymä Androidin päällä on tullut ison harppauksen TouchWiZ ajoista ja on nykyään nimeltään One UI. Tästä on muodostunut yksi omista Android-suosikkikäyttöliittymistä. Toki edelle vieläkin menevät esim. Vanilla Android ja Oxygen OS. Silti One UI on näpsäkkä ja kätevä käytellä. Myös päivityksiä on tullut kiitettävän paljon sinä aikana, mitä puhelin on ollut käytössäni.

Loppupäätelmä

Kokonaisuutena Samsung Galaxy S10e on siis näppärän kokoinen ja spekseiltään pätevä lippulaivapuhelin. Oikeastaan koko habitukseltaan se onkin täysi vastakohta esimerkiksi Galaxy A80 puhelimelle, joka selkeästi seuraa suurinäyttöisten puhelinten trendiä. S10e:stä on muodostunut myös yksi omista lempipuhelimista. Toki, kompromissejakin on jouduttu tekemään, mutta kokonaisuus on todella tasapainoinen.

Katso myös videomuotoinen arvostelu Tekniikkaluolan Youtube-kanavalta. Linkki videoon löytyy artikkelin yläosasta. Sieltä löytyy mm. esimerkkikuvia kameran osalta ja hieman etukameran suorituskykytestiä.

2 thoughts on “Samsung Galaxy S10e – Järkevin ässä!

Comments are closed.