Nokia 4.2 unboxing ja ensitunnelmat

Nokia 4.2 myyntipakkaus.

Nokia 4.2 unboxing alkaa luonnollisesti epälaatikoinnilla, eli paketin avaamisella. Paketista löytyy laitteen lisäksi micro-usb kaapeli, sekä virta-adapteri. Lisäksi erilaisia kirjallisia lehdyköitä, sekä sim-työkalu. Kuulokkeita paketista ei valitettavasti löydy, vaikka laitteessa onkin 3,5mm kuulokeliitäntä.

Sormenjälkilukija sijaitsee takakuoressa kaksoiskameran alapuolella. Tämän toiminta on kohtalaisen nopeaa, mutta ei missään nimessä markkinoiden nopein sormenjälkilukija. Värivaihtoehtoja on ainakin alkuun muutamaa erilaista. Alta löydät laitteen speksit.

  • Android 9
  • Snapdragon 439
  • 2/3Gt RAM
  • 12/32Gt tallennus
  • 5,71″ 720×1520 IPS LCD näyttö
  • Takakamera 13MP/2MP (FullHD video)
  • Etukamera 8MP (FullHD video)
  • 3000 mAh akku
  • Google Assistant painike

Ohjelmisto on aina ollut HMD Globalin Nokia-Androidien yksi parhaista ominaisuuksista. Niin tässäkin tapauksessa. Android One pohjainen Nokia 4.2 tarjoaa sinänsä vaatimattomista spekseistä huolimatta suhteellisen jouhevan käyttökokemuksen. Näyttö itsessään on ihan kohtalainen vaikkakin HD-tasoinen. Näytön reunukset ovat suhteellisen suuret. Tosin hintaluokka huomioon ottaen ei tätä voi pitää isona miinuksena, ja esimerkiksi Samsung A10 puhelimessa näytön tarkkuus on samaa luokkaa.

Kokonaisuus

Kokonaisuuden suhteen jään taas hieman miettimään, että kenelle Nokia 4.2 on oikein tarkoitettu. Sinänsä laite on suhteellisen pätevä omassa hintaluokassaan. Yhtiön omista laitteista löytyy melkeinpä samasta hintaluokasta melkeinpä yhtäläisiä laitteita, kuten vanhempi Nokia 5.1 ja 5.1 plus ja jos laitetaan muutama kymppi hintaa lisää, saadaan jo selkeästi paljon pätevämpi Nokia 7.1 vaikkakin sen saatavuus on ainakin näin heinäkuussa 2019 jo hieman heikkoa. Omasta mielestä HMD Global voisi huoletta tiputtaa mallistosta numeroita pois, eikä näin ollen pitää yllä toisin paikoin jopa hieman turhan laajaa laiteportfoliota. Silloin jäljelle jäisi ns. lippulaivakategoria, jota edustaa Nokia 9 pureview ja siitä sitten alaspäin vaikka 7, 5, 3 ja 1. Siinäkin on jo ylläpidettävää ja päivitettävää. Keep it simple.

Laitteesta löytyy mcro-usb liitäntä.

Tässä teille Nokia 4.2 unboxing ja ensitunnelmat. Käy ihmeessä katsomassa myös video artikkelin yläosasta löytyvästä linkistä. Sieltä löytyy myös muutamia kuvanäytteitä. Osallistu keskusteluun Tekniikkaluolan eri somekanavissa. Täällä blogissa pidän kommentoinnin toistaiseksi pois päältä, kunnes löydän jonkin järkevän alustan kommenttien ylläpitoon.

Related Posts