Älypuhelimet Android Laitteet

Nokia 9 PureView ensituntumat – Ei kaikkien kamerapuhelin.

Nokia 9 PureView on ollut käytössä nyt reilun vuorokauden verran ja tuntemukset ovat vähintäänkin ristiriitaiset. Sinänsä laite vaikuttaa laadukkaalta ja hyvin rakennetulta. Toisin paikoin viimeistelemättömältä tai jopa keskeneräiseltä. Puhdas Android One kokemus ilahduttaa aina, mutta esimerkiksi todella epätasaisesti toimiva näytön alainen sormenjälkilukija, sekä hieman hitaasti toimiva kameraohjelmisto rokottavat käyttökokemusta selkeästi.

  • Prosessori – Snapdragon 845
  • Tallennustila – 128Gt (ei muistikorttipaikkaa)
  • RAM – 6Gt
  • Näyttö – 5,99” 1440×2880 P-OLED
  • Akku – 3320 mAh
  • Takakamera – 5x12MP/4K-video
  • Etukamera – 20MP/4K-video
  • Muuta – IP67, langaton lataus
Näytönalainen sormenjälkilukija toimii hyvinkin vaihtelevasti.

Sinänsä kamerassa on kyllä paljonkin potentiaalia, mutta se ei ole kyllä jokaisen räpsijän laite. Suoraan sanottuna moni muu kameraohjelmisto tarjoaa selkeästi parempaa suoritusta ja joutuisampaa toimintaa. Kärsivällinen kuvaaja saa kyllä kamerasta irti paljonkin, mutta päivän testailun jälkeen käväisi välillä mielessä ajatus, että onko odottelu vaivan arvoista. Laitan tähän muutaman Snapseedilla editoidun kuvan, sekä muutaman suoraan kamerasta tänne siirrettyn otoksen. Kuvat ovat aika rankasti pakattuja, mutta niistä saa käsityksen kameran potentiaalista.

Testailen laitteen kuitenkin ja katsotaan muuttuuko oma mielipide laitteen suhteen. Jos kameraohjelmistoa ja sormenjälkilukijan toimintaa saataisiin päivityksellä parempaan suuntaan, niin silloin Nokia 9 Pureview 599€ hinnallaan olisi todella kova peli. Löytyyhän siitä kuitenkin esimerkiksi langaton lataus ja IP67-luokitus. Tässä tilassaan se tuntuu harmittavan keskeneräiseltä laitteelta.