Samsung Galaxy Fold – Mietteet kahden viikon jälkeen.

Mitä Samsung Galaxy Fold laitteesta jäi käteen kahden viikon jäljiltä. Heti alkuun varoitus. Tämä video ei ole syväluotaava testiartikkeli vaan omien huomioiden ryydittämä pohdinta tämän tyyppisten laitteiden tulevaisuudesta. Jos videoformaatti miellyttää enemmän, voit siirtyä siihen yllä olevasta linkistä.

Artikkeli sisältää mainoslinkkejä, jotka tukevat Tekniikkaluolan toimintaa. Kyseiset linkit on merkitty *-merkillä.

Otetaan nyt ensin niitä meikäläisen kokemuksia ja tuntemuksia.

Yllättävän käytännöllinen peli. Se ei suoraan sanottuna ollut ensimmäinen aatos, kun ajattelin testipätkää tämän lätyskän kanssa. Ajattelin, että käyttö olisi jotenkin paljon vaivolloisempaa. Sarana kesti, näyttö kesti. Ja nämä Suomen testilaitteet kuitenkin kulkevat testaajalta toiselle, eli ei ole kyse pakasta vedetystä laitteesta. Siinä mielessä siis Samsung on selkeästi saanut parannettua mekaanista kestoa verrattuna ensimmäisen kierroksen testilaitteisiin.

Kamerat käytännössä samanlaiset kuin S10+ puhelimessa. Niiden suhteen ei siis suurta yllätystä ollut havaittavissa. Niihin en paneudu sen enempää.

Samsung Galaxy Fold * Hintaopas.fi palvelussa.

Ajattelin, että tämä olisi parhaimmillaan luovassa työssä. Esimerkiksi Lightroomin käytössä.

  • Periaatteessa kyllä, mutta käytännössä ei. Sinänsä isompi näyttöpinta-ala tarjoaa enemmän mahdollisuuksia esimerkiksi kuvien ja tekstien editointiin, mutta kyse onkin loppujen lopuksi siitä kuinka moni sovelluskehittäjä lähtee optimoimaan sovellusta tällaiselle näyttösuhteelle.
  • Android-tabletit eivät sinänsä ole mitään myyntimenestyksiä olleet oikein ikinä, joten kehittäjät eivät hirveästi lyö paukkuja isommille näytöille optimointiin. Tämä heijastuu myös Foldiin muutamien sovellusten kohdalla.
  • Juurikin Lightroom tarjosi enemmän hyödynnettävää pinta-alaa vain pystysuuntaisten kuvien editoinnin aikana. Muutoin tila oli käytetty luvattoman huonosti. Samoin IG-storyt leikkautuivat ylä- ja alaosistaan, jolloin monesti tekstiä ja muuta infoa jäi piiloon. Sinänsä hauska, että Facebookin Story ominaisuudessa tätä ongelmaa ei ollut, vaikka molemmat ovat saman firman tuotteita.
  • Muutoin kuitenkin suurempi näyttöpinta-ala tarjosi miellyttävämmän kokemuksen juurikin vaikka kirjoittamiseen. Eli siis kokonaisuus jäi kuitenkin plussan puolelle.

Silti täytyy sanoa, että luottavaisemmin käytän vielä tuollaista perinteistä älypuhelinta, ja enemmän tuottavan työn teen läppärillä.

Mutta sitten se vaikutus mitä tällainen uusi laite tekee markkinoille, tai ylipäätään kuluttajien tapaan ajatella. Älypuhelinkenttä on monta vuotta elänyt hyvinkin seisahtuneessa tilassa. On saavutettu joku vakio mikä toimii. Speksien ja pienten ulkoisten seikkojen muutoksella mennään vuodesta toiseen. Siihen kenttään Fold tuo omasta mielestä piristävää hajontaa. Nyt aletaan nähdä myös muilla valmistajilla samantapaisia, mutta erilaisia toteutuksia. Näitä on varmasti hiottu salassa jo pidemmän aikaa. Motorola Razr on hyvä esimerkki tuosta.

Ylipäätään se, että ajatellaan hiukan sieltä boksin ulkopuolelta. Haastetaan, niin kuluttajaa kuin itse valmistajaa. Tuodaan erilaisia ratkaisuja ihmisten ulottuville. Uhkapeliähän se on. Tavallinen ostaja on loppujen lopuksi hyvin konservatiivinen ja pysyy tiukasti totutussa ja tutussa muotissa. Siltikin, olen sitä mieltä, että Fold, muiden taittuvien näyttöjen kanssa on parasta mitä tänä vuonna on älypuhelinkentällä nähty.

Related Posts