Älypuhelimet Android Arvostelut Laitteet

Nokia 7.2 pikatesti

Tällä kertaa otetaan pikaiseen tarkasteluun Nokia 7.2, jota tällä hetkellä myydään hintaan 299/349€ riippuen tallennustilan määrästä. Artikkelin yläosasta pääset videomuotoisen testin pariin.

Artikkeli sisältää mainoslinkkejä, jotka tukevat sivuston toimintaa. Linkit on merkitty * merkillä.

Puhelimen myyntivaltit ovat ainakin speksien puolesta 48 megapikselin pääkamera, ja HDR10 toistoon kykenevä näyttöpaneeli.

Sen verran täytyy mainita, että rakenteellisesti on tultu hieman takapakkia verrattuna juurikin esimerkiksi Nokia 7 plussaan ja 7.1, joiden seuraaja 7.2 on. Aikaisemmissa malleissa runko oli tämän hintaluokan puhelimissa vielä alumiinia, kun 7.2 runko on polymeerikomposiittia. Sinänsä rakenne on jämäkkä, että tämä ratkaisu ei ole tuonut selkeää rakenteen heikentymistä. Tämä vain huomiona. Ilmoitusledi on hauskasti sijoitettu virtapainikkeeseen.

Jos alat lukea laitteen speksejä huomaa nopeasti, että järjestelmäpiirinä toimii jo ns. ”veteraaniluokan Snapdragon 660. Tämä kyseinen piiri löytyy jo Nokia 7 plus mallista. Tästä huolimatta laite tarjoaa yllättävän sujuvan käyttökokemuksen enkä peruskäytössä törmännyt kummempaan tahmaamiseen. Peruskäyttö ja kevyt pelailu sujuivat käytännössä ongelmitta.

Käyttöjärjestelmä on myös käytännössä puhdas Android, jolle valmistaja HMD Global on luvannut tietoturvapäivityksiä pitkälle aikavälille. Tällä hetkellä ainakin Android 10 päivitys on vielä saapumatta.

Vinkki! Sivustolta löytyy myös Nokia 4.2 unboxing artikkeli.

Näyttötekniikan puolesta turvaudutaan 6,3 tuumaiseen Full HD LCD paneeliin, jonka yläosasta löytyy pisaraloven takaa etukamera. Paneeli on siinä mielessä hyvälaatuinen, että kyseinen paneeli kykenee HDR10 toistoon, joka käytännössä tarkoittaa jonkinasteista boostia tuetuissa videomateriaalien kohdalla.

Kameraosiota luotsaa 48 megapikselin pääkamera, jota komppaavat 8 megapikselin laajakulmakamera ja 5 megapikselin syvyyssensori. Eli siis käytännössä käytössä on pääkamera ja laajis. Vanhempi järjestelmäpiiri omasta mielestäni näkyy selvimmin kameran suorituskyvyssä. Esimerkiksi kameran vaihdon yhteydessä on selkeä viive. Pääkamera tuottaa hyvässä valaistuksessa kontrastisia ja värikylläisiä kuvia. Hieman hämärämmässä laatu laskee selkeästi ja varsinkin laajakulmakameran kohdalla kohina lisääntyy selkeästi hiemankin hämärämmässä kuvatessa.

Etukamera pärjää yllättävän hyvin hämärässä. Suoraan sanottuna odotin siltä huomattavasti heikompaa suoritusta. Muotokuvatila vaatii todella hyvän valaistuksen toimiakseen kunnolla. Vähänkin pimeämmässä kohdassa homma menee aikamoiseksi arpomiseksi. Videopuoli on ihan jees kantimissa. Sanoisin, että hintaluokassaan vakiosuoritus.

Akkutestejä ei tällaisessa nopeassa arvostelussa suoriteta, mutta jos verrataan edeltäjiinsä, niin varmastikin noin yhden päivän laite, noin akunkestollisesti. Sen verran akusta voidaan todeta, että kapasiteetti on 3500 mAh ja laitteen mukana tulee 10W laturi. Moni kilpaileva malli taas tukee pikalatausta ja tämän hintaluokan akkustandardi alkaa olla 4000 mAh luokkaa.

Se mikä varmasti monia vielä ilahduttaa Nokia 7.2 kohdalla, on olemassaoleva kuulokeliitäntä. Saa vanhat langalliset kuulokkeetkin vielä hyötykäyttöön.

Kokonaisuutena Nokia 7.2 on perusvarma suorittaja, joka joutuu kilpailemaan erittäin pätevien kilpakumppanien joukossa hyvinkin ruuhkaisessa hintaluokassa. Laitteen vahvuudet ovat pitkä päivitystuki ja sujuva peruskäyttö. Myös näytön HDR10 tuki ansaitsee hienoisen yläpeukun. Muutoin osa ominaisuuksista alkaa jäädä jo hieman jälkeen.

Artikkelin loppuun vielä muutama saman hintaluokan laite: