Yleinen

Garmin Fenix 6 pro arvostelu

Yksinkertaistetusti älykellot voisi ylipäätään jakaa kahteen kategoriaan. Hieman yksinkertaisemmilla toiminnoilla varustetut, joissa on pääsääntöisesti pitkä akunkesto. Toinen kategoria on sellaiset rannelaitteet, missä on enemmän toiminnallisuutta, mutta akunkesto supistuu muutamaan päivään. Garmin Fenix 6 sarjan laitteista löytyy toimintoja ja ominaisuuksia suhteellisen paljon, mutta myös akunkesto on hyvällä tasolla. Tosin tästä sitten joutuukin maksamaan hieman enemmän.

Artikkeli sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkitty * merkillä. Nämä linkit tukevat sivuston toimintaa.

Garmin Fenix sarjan kellojen hinnoittelu menee vähän samalla tyylillä kuin autokaupassa. Mitä enemmän lisävarusteita ruksit listalle, sitä korkeammaksi hinta päivittyy. 6-sarjan kellojen hinnat vaihtelevatkin 650-1100 välillä. Esimekiksi 6S ei sisällä karttoja, ladattavan musiikin mahdollisuutta, eikä safiirilasia. Sitten taas 6X Solar sisältää nämä kaikki ja vielä aurinkokennolatauksen.

Näillä spekseillä siis liikutaan. Itsellä tosiaan testissä on ollut 6 pro, joka sujahtaa siihen keskihintaluokkaan ohjehinnan olessa 749€. Voin siis hyödyntää karttoja ja musiikin latausta kellon kanssa.

Voit siis ladata esim. Spotify soittolistoja offline-toistoa varten. Tosin se täytyy sanoa, että Wi-Fin salasanan syöttäminen nappien avustuksella ei ole ehkä se kätevin keino. Onneksi tätä ei tarvitse periaatteessa tehdä kuin kerran. Sen jälkeen voit yhdistää Bluetooth-kuulokkeet suoraan kelloon ja voit jättää puhelimen kotiin juoksulenkin tai muun treenin ajaksi.

Laitteessa ei ole kosketusnäyttöä, vaan navigointi ja hallinta tapahtuu viiden painikkeen välityksellä. Hetki meni, että sujuva navigointi valikoiden välillä alkoi sujumaan, mutta sitten kun jyvälle pääsi, niin homma oli oikeastaan ihan selkeätä.

Treenihommia ajatellen Fenixiin on helppo luoda pikavalikko käytetyimpien treeniosioiden helppoa tallennusta varten. Itsellä oli totuttelua siihen, että treeni piti aina erikseen käynnistää ja sammuttaa. Joillakin kelloilla esimerkiksi kävelylenkit tallentuivat automaattisesti. Toisaalta Fenixin hankkivat ovat todennäköisesti hieman tavoitteellisempia treenaajia kuin meikäläinen. Sykemittaus oli ihan linjassa meikäläisen sykkeiden kanssa.

Kartat on tosiaan ns. maksullinen lisävaruste ja todella näppärä sellainen. Tosin omasta mielestä se melkein saisi olla jo halvemmassakin mallissa vakiovarusteena. Tämä nyt on tällaisen köyhän tubettajan mielipide.

Myös kellolla maksaminen onnistuu, tosin itse Osuuspankin asiakkaana en tästä päässyt nauttimaan. Tältä osalta ei siis valitettavasti raportoitavaa.

Garmin Fenix 6 pro Hintaopas-sivustolla. – * https://adtr.co/aNGIsN

Garminin akunkesto on kyllä äärettömän hyvä. Itsellä sellainen kymmenen päivää oli aika realistinen mitä normiasetuksilla pääsi. Virransäästötilalla akunkestoa saa boostattua vielä enemmän ja virransäästön asetuksia pääsee myös muokkaamaan, jolloin sen saa räätälöityä itselle sopivaksi.

Kokonaisuutena Fenix 6 pro on kyllä ihan pätevä kello. Se tarjoaa kyllä sopivassa suhteessa toimintoja ja akunkestoa. Se on tietysti jokaisen omassa harkinnassa, että onko hintansa arvoinen. Itsellä tämä valitettavasti jäisi hyllyyn, niin paljon kuin laitteesta pidinkin.