Huawei Watch GT 2 – suhteellisen fiksu kello.

Huawein mallistoon on lokakuusta asti kuulunut myös Huawei Watch GT 2 äly/sporttikello. Aivan täysiveriseksi älykelloksi sitä ei oikein voi sanoa, koska verrattuna kilpailijoihin, toiminnot jäävät hiukan jälkeen. Silti se on kyllä erittäin pätevä kaikessa siinä, mitä se tekee.

Artikkeli sisältää mainos-linkkejä jotka tukevat Tekniikkaluolan toimintaa. Ne on merkitty *-merkillä.

Huawei Watch GT 2 digitaalisella kellotaululla.

Tässä artikkelissa verrataan uutta tulokasta myös vanhempaan Watch GT malliin, mutta palataan siihen myöhemmin. Kellosta löytyy myös Tekniikkaluolan Youtube-kanavalta unboxing- ja vertailuvideo, jonka voit käydä katsomassa yllä löytyvästä linkistä.

Ehkä parasta laitteessa on sen akunkesto. Iso osa älykelloista operoi 1-3 päivän akunkeston puitteissa. Huawei Watch GT sarja lupailee molemmille malleille 14 päivän akunkestoa ja jos et juurikaan treenausta harrasta, todellinen kesto pääseekin varmasti hyvin lähelle tätä lupausta. Käytännössä molempien kellojen akunkesto on sellainen, että jos on niin sanottu normaali hyötyliikkuja ja vaikka suihkun tai saunan ajaksi laitat kellon silloin tällöin lataukseen, niin akunkesto ei tule muodostumaan ongelmaksi. Aktiivisempikin liikkuja pärjää kyllä kellolla helposti päiviä, ennen kuin pitää laturia alkaa etsimään.

Molemmista kelloista löytyy myös ns. always on-näyttö, eli pienemmän informaation omaava aina päällä oleva kellotaulu, joko digitaalinen tai analoginen sellainen. Tämä toiminto lyhentää akunkestoa. Asetusta käyttöön otettaessa kello varoittaa akunkeston puolittuvan. Itse kuitenkin pidän ominaisuudesta niinkin paljon, että en sitä halua olla käyttämättä. Omasta mielestäni kellosta pitää AINA nähdä aika, ilman mitään sen kummallisempia ranteeen heilautuksia.

Vasemmalla Watch GT 2, oikealla Watch GT.

Ulkoisesti eroja on vaikea löytää. Korkeintaan GT2 hienostuneempi olemus pistää positiivisesti silmään. Omasta mielestä alkuperäinenkin GT on kyllä aina ollut ihan kivan näköinen laitos. Kellotaulu on käytännössä sama, niin kooltaan ja pikselimäärältään.

Sykkeenmittauksen tarkkuus on riittävä ainakin omassa treenimittakaavassa. Tosin itse, en huippusykkeitä ole vielä omalla vaatimattomalla treenitaustallani päässyt tyypittämään ja monesti ranteesta mitattu syke ottaa tarkkuuden suhteen osumaa juuri näissä huippukohdissa.

Unenmittaus on olemassa, ja kyllä sieltä kaikenlaista käppyrää irtoaa. Tosin käytännössä kaikkien rannelaitteiden antama uni-informaatio on käsittääkseni hyvinkin suuntaa-antava. 

Kotimainen Firstbeat on ollut mukana kellojen tarjoaman analytiikan kehityksessä. Harjoitukset tallentuvat hyvin ja sieltä saa myös tällainen harrastelijaliikkuja mukavasti infoa.

No sitten niitä varsinaisia eroja.

GT2 tukee bluetooth-puheluita, eli voi Michael Knight tyylisesti vastata kellolla puheluun. Tämä on ihan suhteellisen hyödyllinen toiminta monessa paikassa. Tosin ei sitä nyt aina halua kaiutinpuheluita suorittaa. Tämä toiminto on olemassa vain 46mm versiossa, joten jos tätä ominaisuutta haluava saa unohtaa 42mm version.

Molempien kellojen rungot ovat käytännössä samanlaiset.

GT2:ssa korvanapit voi yhdistää suoraan kelloon ja laitteeseen lisätä musiikkia. Tosin se on harmi, että kello tukee musiikin hallintaa vain kelloon tallennetun musiikin osalta. Tämä on yksi niistä ”uhrauksista” mikä ilmeisesti pitää vain kestää pidemmän akunkeston vuoksi.

Se kannattaa huomioida, että iPhonen kanssa käytettäessä jotkin toiminnot loistavat poissaolollaan. Esimerkiksi stressitestiä ei voi ottaa käyttöön omenapuhelimen kanssa, vaan se vaatii Android-laitteen. Myös esimerkiksi kellotaulujen vaihto sovelluksesta on Android-only ominaisuus. Sanoisinkin, että melkeinpä täydellisin ”kaveri” tälle kellolle on tällä hetkellä Huawei P30 pro. Huawei Health on siis se sovellus, jota käytetään kellon ja puhelimen väliseen kommunikointiin ja kellon hallintaan.

Ilmoitukset kyllä tulevat kelloon, mutta mitään sen ihmeellisempää niiden kanssa ei sitten tehdäkään, eli tältäkin puolelta molemmat kellot jäävät hieman ”vajaaksi” noin älykello-ominaisuuksia mietittäessä.

Tällä hetkellä (joulukuu 2019) vanhempaa Huawei Watch GT mallia saa suhteellisen edukkaaseen hintaan, joten jos pärjäät ilman bluetooth-puheluita ja musiikin toistoa kellolta, niin suosittelen vanhempaa mallia.

Kokonaisuutena Huawei Watch GT 2, ja myöskin vanhempi GT palvelevat aktiivista liikkujaa mainiosti. Kyseessä onkin, niin kuin otsikko jo hieman kiusoitteli, suhteellisen fiksu kello. Joka kuitenkin jossakin määrin jää jälkeen ”täysiverisistä” älykelloista. Siltikin tämä löytyy, ainakin toistaiseksi meikäläisen ranteesta. Ilmoitan, jos tilanne jossakin välissä muuttuu radikaalisti.

Related Posts