Android Apps

Nova Launcher – uutta ilmettä Androidin näytölle.

Androidin yksi parhaista ominaisuuksista on sen muokattavuus. Toisin kuin iPhone, Androidin ruudun näkymiin pystyy vaikuttamaan aika tavalla. Helpoimmin tämä tehdään lataamalla Play-kaupasta jokin launcher, eli käynnistysohjelma. Tämän avulla pystyt muokkaamaan niin kuvakkeita kuin muutenkin yleistä näkymään ruudulla.

Oma suosikkini on Nova Launcher. Tämä on yksi pisimpään markkinoilla olleista käynnistysohjelmista. Käytännössä homma toimii niin, että lataat ohjelman play-kaupasta ja sen jälkeen asetat sen oletus kotinäytöksi. Erillisen Nova-asetukset osion kautta pystyt muokkaamaan näkymää aika tavalla. Jos haluat erilaisia kuvakkeita, niitä voit ladata myös play-kaupasta. Paremman käsityksen launcherin toiminnasta saat kun katsot artikkelin yhteydessä olevan videon. Parasta tällaisessa Launcherissa on se, ettei sinun tarvitse ronkkia puhelimen lukitusta. Myöskään Launcherin tekemät muutokset eivät ole pysyviä, vaan voit aina palata alkuperäiseen näkymään.

Suosittelen kokeilemaan jos olet kyllästynyt siihen samaan vanhaan näkymään puhelimesi näytöllä.