Android Apple Laitteet

Android Wear ja iPhone – kuinka ne tulevat toimeen keskenään

Omistat iPhonen, ja haluaisit ranteeseen älylaitteen joka juttelee mukavia omenapuhelimesi kanssa. Aluksi vaihtoehtoja oli käytännössä vain Apple Watch tai sitten Pebble. Applen oma kello on hiukan hintava vaihtoehto ja moni taas pitää Pebblen rannevempeleitä ehkä hivenen vanhahtavina. No onko muita vaihtoehtoja? Jokunen aika sitten tilanne muuttui siinä määrin, että Android Wear laitteet alkoivat toimia myös iPhonen kanssa. Välittömiä Hallelujaa huutoja tilanne ei sinänsä aiheuta, syystä että Applen rajoitukset hiukan latistavat Android Wear käyttökokemusta.

Käydäänpä itse asiaan.

Käyttääksesi Android Wear laitetta iPhonen kanssa sinulla tulee olla iPhone 5 tai parempi varustettuna vähintään iOS 8.2 käyttiksellä. Android Wear laitteessa tulee olla uusin päivitys. Virallinen tuki ulottuu uusimmille Android Wear laitteille, mutta itse ainakin käytän omaa Sony Smartwatch 3 iPhonen kanssa.

Mikä toimii. Suoraan sanottuna verrattuna Android-puhelimen kanssa paritettuun kelloon iPhonen kanssa kokemus on todella karsittu minimiin.

 • Ilmoitukset
  • Käytännössä kaikki ilmoitukset, mitkä tulevat puhelimen ruudulle pärähtävät myös kellon näytölle. Tästähän älykellon omistamisessa suurimmaksi osaksi on kysymys. Ei tarvitse joka värähdyksen ja piippauksen takia kaivaa puhelinta taskusta. Viesteihin vastaaminen ei onnistu, paitsi Gmail-viestien kohdalla.
 • Google Now ilmoitukset
  • Muistutukset lennoista, säätilasta, tapaamisista pärähtävät kellon ruudulle.
 • Puheluun vastaaminen/hylkääminen
  • Perustoiminto, josta on hyötyä vain jos olet varustautunut handsfreella.
 • Musiikin toisto
  • Spotify, Applen Musiikkisoitin ja Googlen Play musiikki ovat kokeiltujen listalla.
 • Aktiivisuuden tarkkailu.
  • Askeleet sun muut aktiivisuudet kello rekisteröi, mutta se ei juttele Applen oman terveysosion kanssa vaan lähettää tiedot Google Fit järjestelmään.
 • Kellotaulut
  • Kellotauluja on, mutta niitä on huomattavasti suppeampi valikoima. Toki, kyllä tuostakin valikoimasta varmasti löytää oman suosikkinsa.

Mikä ei siis toimi?

 • Kaikki kolmansien osapuolien tarjoamat Android Wear sovellukset loistavat poissaolollaan. Apple ei laitteissaan salli muita sovelluskauppoja, joten mistähän niitä sovelluksia sitten saisikaan. Tämä on selkeästi iOs/Android Wear yhteiselon selkein miinus.
 • Kuten aikaisemmin on mainittu, viesteihin vastaaminen ei onnistu sanelemalla, pois lukien Gmail viestit.
 • Offline musiikin toisto on myös poissa laskuista.

No mikä on siis lopputulema. Selkeä homma on se, että Apple Watch toimii varmasti paremmin iPhonen kanssa. Mutta jos tilanteesi on esimerkiksi sellainen, että vaihdat Android puhelimesta iPhoneen, ei sinun välttämättä tarvitse hankkia uutta laitetta ranteeseen. Perustoiminnot tuo Android Wear kuitenkin hoitaa mallikkaasti. Toinen asia vaakakupissa on hinta. Halvimmat Android Wear laitteet maksavat hiukan reilun 200 euroa, kun taas halvin Apple Watch onkin jo pari sataa euroa kalliimpi. Toki, jos olet hankkimassa Android Wear laitetta varmista, että se varmasti toimii iPhonen kanssa. Sinua on varoitettu.

Jos haluat älykellon, joka toimii varmasti niin iPhonen kuin Android puhelimen kanssa, osta Pebble.

Muista käydä vilkaisemassa myös tekemäni video aiheesta.