What’s on my iPhone, eli mitä iLuuri on syönyt? Ajattelin hiukan raottaa iLuurini sisältöä ja käydä läpi joitakin suosikkisovelluksiani, koska jos lähtisin läpikäymään kaikkia sovelluksia, mitä minulla on, tästä tekstistä tulisi TODELLA pitkä. Pikainen laskutoimitus antoi sovellusten kokonaismääräksi 129 kappaletta. Käytössä minulla on siis iPhone 6 plus.
Ehkä on järkevämpää, että jaottelen itselle tärkeimpiä sovelluksia muutamaan eri kategoriaan. Laitan myös linkit Top 4 sovellusten osalta.
Some – Tämä on varmasti käytetyin osio puhelimen sovelluksista.
Top 4
- Facebook
- Ehkä tutuin some. Lähinnä perheen ja ystävien väliseen yhteydenpitoon. Toki omien blogien-facebook sivujen päivitystä ja seurausta Pages-sovelluksen avulla.
- Twitter
- Olen ollut Twitterissä vuodesta 2009, mutta nyt alkaa vasta oma aktiivisuus lisääntymään. Twitterin hyvä puoli on julkinen ja matalan kynnyksen nopea kommunikointi kenen tahansa kanssa.
- Instagram
- Koska valokuvaan paljon, Instagram. Tervetullut päivitys sovellukseen tuli, kun kuvien kuvasuhde ei ole enää pakollinen 1:1.
- Google+
- Aika paljon tekniikkaan liittyviä yhteyksiä ylläpidän tätä kautta. Ja myös suljettujen piirien kautta lähiperheen kanssa yhteydenpitoa.
Muita some appseja joita käytän, ovat Snapchat, Periscope ja Ello, joista viimeinen on kyllä sellainen, jonka tilin voisin vaikka poistaa.
Hyöty – Puhelimen käyttö ei todellakaan ole pelkkää somettamista.
Top 4
- Google Keep
- Luojan kiitos tämä julkaistiin myös iOS-käyttikselle! Omasta mielestä paras muistiinpanojen tallennusohjelma.
- YLE Uutisvahti
- Todella näppärä uutissovellus, jonka voi räätälöidä helposti omia kiinnostuksia vastaavaksi.
- OP-mobiili
- Osuuspankin asiakkaana tämä on kyllä todella näppärä tapa hoitaa pankkiasioita. Plussaa sisäänkirjautumisesta sormenjälkilukijan avustuksella.
- Wilma
- Koululaisten vanhemman välttämätön paha. Sen verran kehitysehdotusta (koska tottakai Starsoftin tyypit lukevat tämän tekstin), että isompien iLuurien näyttöpinta-ala on hyödynnetty luvattoman huonosti!
Muuten päivittäisessä käytössä on ilmatieteen laitoksen Sää ja Rainman sovellukset, Yle Uutisvahti, Google kalenteri ja TuneIn Radio
Viestit – Koska nykyään ihmiset lähettävät muutakin kuin tekstareita.
Top 4
- Gmail
- En ole koskaan oppinut iOS:n oman sähköpostiohjelman käyttäjäksi, joten Googlen oma ohjelmisto toimii omassa käytössä mainiosti.
- Whatsapp
- No, tämä nyt on varmasti valtaosalla suomalaisista käytössä. Ainoa asia, mikä ärsyttää on se, etten vieläkään tiedä kuinka saisin varmuuskopiot kulkemaan Androidin ja iPhonen välillä. Jos jollakin on tähän vinkkiä, otan ne mielelläni vastaan.
- Hangouts
- Googlen vastine Whatsappille. Tätä käyttäisin mieluummin kuin Whatsappia, mutta aika vaikea siirtää kaikki muut tämän käyttäjäksi. Tällä ohjelmalla vanhat keskustelut siirtyvät näppärästi laitteelta toiselle. Myös videopuhelutoimintoa tulee käytettyä ulkomailla asuvien sukulaisten tavoittamiseksi.
- Facebook Messenger
- Samasta syystä käytän, kuin Whatsappia. Koska kaikki muutkin.
Jonkun verran tulee käytettyä Applen Viestit sovellusta. Siinäpä ne tärkeimmät viestipuolelta.
Pelit – Aika vähän itsellä tulee pelattua, mutta on muutamia suosikkeja.
Top 4
- Lara Croft GO
- Todella koukuttava puzzle-tyyppinen peli. Ei ole aina helppoa päästä labyrinteista ulos. Takuuvarma “akunsyöjä”
- Fallout Shelter
- Ydinsodan jälkeinen maailma kulkee omaa rataansa kallion sisällä sijaitsevissa suojissa. Ja meikäläinen koittaa parhaansa mukaan ohjastaa sitä menoa ja meininkiä. Ärsyttävän koukuttava peli.
- Clash of Clans
- Tuttu kotimainen kylänrakennus/hyökkäilypeli. Takuuvarma ajantappaja.
- Geometry Dash Lite
- Tasohyppelu, mihin meikäläisellä hermo nassahtaa alta aikayksikön, mutta mihin tulee kuitenkin aina palattua. Tästä löytyy myös maksullinen versio.
Muita luurilta löytyviä pelejä ovat mm. Boom Beach, Retry, Crossy Road, Best Fiend, Star Wars Commander ja Oddwings.
Viihde – Tähän osa-alueeseen putoavat musiikki ja videopuolen appsit.
Top 4
- Youtube
- Oma henkilökohtainen suosikki. Nettivideopalveluiden isä ja äiti.
- Yle Areena
- VIHDOINKIN Yle julkaisi päivityksen ohjelmaan, joka toi mm. tuen Chromecastille. Ilman tätä päivitystä tämä ohjelma olisi kyllä jäänyt tältä listalta pois.
- Spotify
- Tälläkin hetkellä tätä juttua kirjoittaessa luureista soi Deep House Relax-soittolista. Meillä muuten perheessä käytössä Spotify Family. Suosittelen.
- Netflix
- Silloin kun muksut ei käytä, niin iskäkin kerkiää hiukan tuijotella. 🙂
Muita vastaavia ovat Viaplay, MTV Katsomo, Ruutu, Play elokuvat, Yle Lapset, Vimeo.
Valokuvaus – Tästä osa-alueesta ajattelin tehdä ihan oman postauksen. Syystä että, tästä taitaa minulla olla eniten sanottavaa. Tulossa siis yleisiä vinkkejä puhelimella kuvaukseen ja suosikkisovellukseni liittyen valokuvaukseen ja editointiin iPhonelle. Pysy siis tutkalla!