Uutiset

Huawei tulee, ota koppi.

Ei ole kuin muutama vuosi aikaa kun tuntui, että Samsung jyräsi joka osa-alueella matkapuhelinmarkkinoilla. Silloin jos näki jollakin kaverilla Huawein puhelimen ajatteli mielessään, että ”Voi voi, eikö tuollakaan parempaan luuriin ole varaa.” No, niistä ajoista on tultu eteenpäin, ja hyvä niin. Kehityksen ja innovaatioiden kannalta on todella hyvä, että aika ajoin pelikentälle nousee uusia voimia.

Huawei on parin viime vuoden aikana julkaissut monia laitteita, jotka ovat siivittäneet tuota nousua.

2014

  • Honor 6
  • Mate 7

2015

  • Honor 7
  • P8 / P8 lite
  • Nexus 6P

ja tätä rataa… Huawei on yhteistyössä Googlen kanssa jopa valmistanut Nexus 6P puhelimen, mikä on mielestäni aika kova saavutus. Nexus sarjan laite on kuitenkin ns. THE PUHELIN.

Nyt CES 2016 messuilla Huawei on esitellyt puhelimen, jota jopa minä, kaveri joka vannoo Nexus Androidin nimeen, haluaisin päästä käpistelemään. Huawei Mate 8.

huawei-mate-8-official__02Mate 8 ”pellin” alla hyrrää 8-ytiminen Kirin 950 prosessori, tallennustilaa 32/64gt, ram muistia 3/4gt, 6 tuuman 1080p näyttö, 64 gigan muistilla varustetussa mallissa tupla-sim. Kamerapuolella takana Sonyn valmistama 16 megapikselin f/2.0, optisella kuvanvakaajalla varustettu 4K-videokuvauksen mahdollistava kamera. Edessä 8 megapikselin selfiekamera. Puhelimen takana kameran alapuolella on sormenjälkilukija, jota Android Authority pitää oikein onnistuneena. Akkua laitteeseen on saatu mahdutettua 4000mAh verran. Pikalatauksen ansiosta Huawei lupaa puolen tunnin latauksella päivän käytölle tarvittavan virtamäärän.

Kaiken tämän lisäksi Mate 8 on hemmetin hyvän näköinen. Vaikka laitteessa on iso näyttö, silti ulkomitat ovat samaa luokkaa pienemmällä näytöllä varustetun iPhone 6 plussan kanssa. Hinta asettunee luokkaan 599-699 euroa. Hinta alkaa olla samaa luokkaa kuin muidenkin valmistajan lippulaivoilla, mutta toisaalta, ominaisuudet ovat myös samaa luokkaa.