Laitteet

CAMLINK Mobile – Kohtuuhintainen linssisetti älypuhelimeen.

Meikäläisellä on paha tapa pyöriä Hämeenlinnan Motonetissä. Samalla tyyliin kuin vaimolla on paha tapa pyöriä Ikeassa. Silloin tällöin tuo pyöriminen päättyy ostotapahtumaan. Erään tällainen ostotapahtuman jälkeen kädessä nökötti CAMLINK Mobile niminen linssipaketti älypuhelimen kameran jatkeeksi. Hintaa setillä oli kokonaiset 14,90 ja tämä hinta sisältää

  • Laajakulma/makrolinssin
  • Kalansilmälinssin
  • Puhelinkiinnikkeen
  • Säilytyspussin

Paketissa on siis kaksi alumiinirunkoista linssiä, joista laajakulmalinssin “puolittamalla” siitä kuoriutuu makrolinssi. Linssit kiinnitetään älypuhelimeen muovisella klipsillä. Linssin kameran puoleisessa päässä on pehmuste joka toisaalta suojaa puhelinta ja toisaalta varmistaa “valotiivin” liitoksen. Eihän näillä kuuhun mennä, mutta toisaalta hintakaan ei ole paha, verrattuna 100eur+ linsseihin. Itse olen tätä eniten käyttänyt iPhone 6 plussan kanssa, mutta myös moni Android-luuri on päässyt koekaniiniksi. Tämä on myös yksi CAMLINKIN parhaista puolista. Todella monet linssikitit on tarkoitettu vain tietylle puhelinmallille, mutta nämä toimivat yllättävän monen puhelimen kanssa. Tytär erityisesti ihastui makrolinssiin ja tämän arvostelun makrokuvat onkin kuvattu hänen toimestaan LG G2 mini puhelimella. Seuraavaksi aioin käydä läpi linssin kerrallaan.

Makro

Tämä on selkeästi porukan käyttökelpoisin linssi. Jo pelkästään sen vuoksi, että makrolinssi ei jätä kuvan kulmiin pyöreitä mustia kulmia, jotka laajakulma- ja kalansilmälinsseissä ovat haittana. Kuvausetäisyys on 1,5-2,3cm. Tällä pääsee siis TODELLA lähelle. Gallerian kuvissa on korjattu hieman kontrastia ja värejä.

Laajakulma

Kun makroon ruuvaa kiinni toisen puoliskon, se muuttuu laajakulmalinssiksi. Tämäkin on ihan käyttökelpoinen linssi, jos ei anna pienten mustakulmien haitata menoa. Naapuria tämä ei ainakaan haitannut, kun napattiin sisäkuvia hänen autostaan myynti-ilmoitusta varten. Autokauppiaalle tästä koppi? Videokuvauksessa nuo kulmat eivät niin haitanneet, ja tässä käytössä tämä on ehkä toimivin. Vloggaajalle tuo voisi toimia? Ei tarvitse pitää puhelinta käsi suorana kaukana pärstävärkistä, että saa hieman laajemman näkymän.

Kalansilmä

Tälle linssille en ole hirveästi keksinyt käyttöä. Ehkä hassunhauska selfiet ovat tämän linssin ominta alaa, tai sitten vain meikäläisen mielikuvitus ei ole tarpeeksi monivivahteinen. Mutta siis tekee sen mitä lupaa. 180 astetta kuvaa ruudun täydeltä.
Makro/laajakulmalinssin voi ostaa myös erikseen, joten jos tuntuu, että tarvitset vain toista,  sekin onnistuu. Itse ostin ns. sian säkissä, eli koko setin, koska mielestäni hiukan alta 15 euroa ei ole paljon rahulia tällaisesta linssisetistä. Itse olen tätä siis käyttänyt loppukesästä asti ja suosittelen. Itse asiassa tällä hetkellä varmasti hommaisin pelkästään tuon laajakulma/makrolinssin. Kohtuurahalla selkeätä lisätoiminnallisuutta älypuhelimen kameraan.

Tuossa yllä vielä vertailukuvat samasta kohdasta kuvattuna eri linsseillä. Siitä saa hieman käsitystä. Tekniikkaluolan Youtube-kanavalta löytyvästä arvostelusta löytyy enemmän kuva/videomateriaalia. Käy vilkaisemassa! Hyvää loppuvuotta kaikille!

Karri