Uutiset

Yotaphone vaihtaa Androidista Sailfish OS:ään

sailfish-logoMikäli Android Authorityn artikkeli pitää paikkansa Jolla ei ole kauaa ainoa luuri jonka käyttöjärjestelmänä pyörii Sailfish OS. Venäläisyhtiö Yotaphone on ilmoittanut luopuvansa Android-käyttöjärjestelmästä puhelimissaan ja korvaavansa sen suomalaisella Sailfish OS:llä, joka tällä hetkellä löytyy Jolla puhelimista.

Yotaphone on tunnettu siitä, että sen puhelimista löytyy yhden näytön sijaan kaksi näyttöä. Yhtiön uusimmassa Yotaphone 2 etupuolella majailee Full HD AMOLED näyttö, kun taas puhelimen takana 4,7 960×540 E-ink näyttö.

Yahoo Newsin mukaan Yotaphone mietti myös Tizen OS:ä, mutta Sailfish veti pidemmän korren. Tämä on luonnollisesti hyvä uutinen suomalaisyhtiölle, joka saa lisää näkyvyyttä ja käyttäjiä omalle käyttöjärjestelmälleen. Vaakakupissa varmasti painoi suurempi mahdollisuus muokata käyttöjärjestelmää omiin tarpeisiin sopivaksi verrattuna Androidiin.