Android Arvostelut Laitteet

Sony Xperia Z3 – vedenkestävää älykkyyttä.

Sony Xperia Z3Kolmisen kuukautta on nyt Sony Xperia Z3 kulkenut matkassa ja nyt ajattelin hieman summata tuota kolmen kuukauden matkaa. Kaiken kaikkiaan Sonysta on jäänyt oikeinkin positiiviset vaikutelmat.

Ominaisuuksiltaan Z3 on tämän päivän mittapuulla hyvä, muttei ihan siellä kärkikastissa jos tuijotetaan pelkkiä numeroita. Tosin nehän eivät kerro koko totuutta.

  • Android 5.0.2 (tulossa 5.1 päivitys)
  • 5,2 tuuman 1920×1080 pikselin Full HD-näyttö
  • 2,5 Ghz Snapdragon 801 prosessori
  • 3 Gt RAM-muistia
  • 16Gt tallennustila (muistikorttituki 128Gt saakka)
  • 3100 mAh akku
  • 20,7 megapikselin takakamera
  • 2,2 megapikselin etukamera
  • IP65/IP68-luokitus
  • mm. Bluetooth 4.0, NFC

Nämä ominaisuudet tekevät Z3 toimivan ja hyvän kokonaisuuden. Käyttö on sujuvaa, eikä minkäänlaista nykimistä ole havaittavissa peruskäytössä. Myös pelaaminen sujuu hyvin. Tässä suhteessa en siis ainakaan (tässä vaiheessa) kaipaa tehokkaampaa luuria.

Z3:n kamera on hyvä. Kuvien ottaminen on helppoa ja jopa perusasetuksilla kuvista tulee hienoja. Jos haluaa hieman enemmän olla ohjaksissa, myös manuaalisäädöt löytyvät. Tosin ne eivät ole yhtä laajat, kuin esimerkiksi Lumia puhelimissa. Hämäräkuvaus toimii hienosti ja muutenkin puhelimen kameran kanssa on tullut vietettyä monta hienoa hetkeä. Laitan vielä artikkelin loppuun muutaman esimerkkikuvan.

Videokuvausta voi harjoittaa aina 4K-tasolle asti. Itse tosin olen tyytynyt lähinnä Full HD-videoon, koska 4K-video täyttää tallennustilan alta aikayksikön. Sonyn kameraohjelmisto tarjoaa myös hauskoja erikoistehosteita, mutta niitä tuli kokeiltua ja sen jälkeen unohdettua.

Akun kestossa en ole päässyt ikinä tuohon Sonyn mainostamaan kahden päivän akunkestoon, mutta toisaalta itsellä puhelimen käyttö on TODELLA aktiivista. Verrattuna esimerkiksi iPhone 6:en on akunkesto aivan mahtava. Hyvin pärjään koko päivän yhdellä latauksella, monesti illalla nukkumaan mennessä akkua on vielä jäljellä about 30%. Tuossa suhteessa 3100mAh akku tekee sen mitä lupaa. Jos tarvitset vielä pidempää akunkestoa, voit silloin käyttää Sonyn Stamina tai Ultra-stamina toimintoja, jotka rajoittavat puhelimen datan käyttöä ja sulkevat taustasovelluksia näin ollen pidentäen akunkestoa huomattavasti.

Yksi tämän puhelimen parhaista puolista on IP-luokitus. Kun ensi kertaa sain puhelimen, jotenkin jakeluun ei mennyt, että puhelimen voi huoletta upottaa veteen, kunhan kaikki luukut on kunnolla suljettu. Tähän mennessä olenkin huoletta käyttänyt puhelinta niin kaatosateessa, kuin järvessäkin kuvaten vedenalaista videokuvaa.

Hienoa että Sony on saavuttanut vedenpitävyyden tekemättä kuitenkaan kompromisseja muotoilun suhteen. Oma puhelimeni on kuparin värinen Z3 ja se on hemmetin nätti luuri. Muotoilussa Z3 pärjää hienosti esimerkiksi omenalaitteille.

Kenelle Z3 siis sopii? Jos haluat puhelimelta kaikki viimeisimmät himmelit ja ominaisuudet, älä osta Sonya. Jos taas haluat puhelimen joka toimii sulavasti ja pitkällä akunkestolla, ottaa hyviä kuvia ja kestää vettä paremmin kuin suurin osa kilpailevista malleista, Sony voisi olla sinun puhelimesi.

Klikkaamalla kuvia, saat ne näkymään suurempana.