1427613555737Ajattelin pistää viivalle nämä kaksi laitetta. Hintaeroa on reilusti, ja tässä tekstissä koitankin käydä hieman läpi sitä, mitä tuolla hinnalla saa. Tämä teksti toivottavasti toimii myös hieman yleisemmälläkin tasolla älykello/aktiviisuusranneke vertailuna. Toivottavasti tämän tekstin luettuasi olet hieman viisaampi näiden laitteiden suhteen.

Monilla ihmisillä on nykyään kova tarve mitata aktiivisuutensa tasoa, ja tätä tarvetta tyydyttämään monet valmistajat ovat tuoneet markkinoille erilaisia ranteessa killuvia vempeleitä. Tässä vertailussa ovatkin edustettuna kaksi ääripäätä, Polarin ollessa toiminnoiltaan äärimmäisen yksinkertainen ja hinnaltaan halpa, kun taas Sonyssa ominaisuuksia ja hintaa on enemmän.

Ensimmäisenä varmasti kannattaa listata ominaisuudet mitkä molemmista rannevempeleistä löytyvät:

 • Askel/aktiivisuusmittaus
 • Sykemittaus (erillisen sykevyön avulla)
 • Kello
 • Vesitiivis rakenne
 • Harjoitusten kirjaus erilliseen palveluun. (Polarflow vs. Sony Lifelog, Google Fit, Endomondo Sports Tracker)
 • Bluetooth-yhteys
 • Akun kesto noin pari päivää.

Tämän listan pohjalta voidaan todeta, että molemmat laitteet hoitavat perusurheiluhommat sekä ajan näyttämisen. Eli siis jos nämä ominaisuudet riittävät, voit lopettaa lukemisen tähän ja käydä ostamassa Loopin. Myöskin jos olet iPhone käyttäjä, Android Wear laite ei ole sinulle sopiva. No älä nyt kuitenkaan lopeta lukemista… 😉

Mitä siis 150 eurolla saa enemmän?

 • Ilmoitukset Android-puhelimesta kellon näytölle, sekä viesteihin vastaaminen sanelun avustuksella.
 • GPS
 • Musiikin toisto suoraan kellosta (Bluetooth-kuulokkeiden avulla)
 • Erilaisia sovelluksia kelloon. (mm. navigointi, muistiinpanot, ym.)

01_SmartWatch_3_BlackSmartwatch toimii Android puhelimen kanssa tiiviissä yhteydessä. Näin ollen jos sinulla ei ole Android-puhelinta, jossa on 4.3 käyttisversio tai siitä ylöspäin, et tee kellolla käytännössä mitään. Laite on suunniteltu toimimaan puhelimen ”oikeana kätenä”, ja tämän homman se mielestäni hoitaa hyvin. Puheluihin vastaaminen, viestien lukeminen jne. kaikki nämä hoituvat ilman, että luuria tarvitsee kaivaa taskusta. Laitteessa on myös 4 gigaa tallennustilaa, jonne voi laittaa musiikkia talteen. Näin ollen voit lenkille lähtiessäsi jättää puhelimen kotiin, ja Smartwatch huolehtii niin musiikin toistosta, kuin harjoituksen tallennuksesta. Siinä missä Loop käyttää polar flow-sovellusta Sonyn kanssa vaihtoehtoja on enemmän, mitä listasinkin tuossa ylempänä. Itse totuin käyttämään Endomondo Sports Trackeria, koska se tarjosi tuen myös kellosovellukselle.

loop_blackcurrant_550x600_3Polar Loop on perusvarma suorittaja, ja sopii todellakin sellaiselle liikkujalle, joka ei tarvitse perustoimintoja enempää. Näyttö on selkeä ja informaation selaaminen on helppoa. Loop myös ilmoittaa, milloin päivän aktiivisuustavoite on saavutettu, sekä vastaavasti paljonko tavoitteeseen on vielä matkaa. Synkronointi Polar Flow älypuhelin-sovellukseen toimii hyvin bluetoothin välityksellä. Koneelle taas synkkaus tapahtuu latauksen aikana, kun usb-johto tökätään tietokoneeseen kiinni. Yksinkertainen on kaunista. Ainoa miinus minkä Loopista keksin, on hihnan koon säätö. Lyhennys tapahtuu tylysti leikkaamalla pala pois hihnasta, minkä jälkeen sitä onkin turha yrittää venyttää isomman ranteen ympärille. Toki, henkilökohtainen laitehan tuo on, mutta jos vaikka miettii eteenpäin myyntiä, niin parempi etsiä pienempiranteinen ostaja. 😉

Molemmat laitteet hoitavat hommansa hyvin. Sitten vain pitää päättää mitä ominaisuuksia tarvitsee tai vaihtoehtoisesti kuinka isolla budjetilla on liikkeellä. Sitten vain liikkumaan!

 

 

Related Posts