Apple

iPhone 6 – Mitä jäin kaipamaan?

iPhone 6Siirryttyäni Sony Xperia Z3 käyttäjäksi ajattelin hieman pohtia mitä iOS ominaisuuksia jäin kaipaamaan. Voin tasapuolisuuden nimissä mainita myös muutaman ominaisuuden mitä EN jää kaipaamaan. 😉

Ensinnäkin täytyy mainita, että iPhone 6 on yksi parhaista puhelimista mitä olen käyttänyt. Toista kymmentä Android puhelinta omistaneena ja jonkun aikaa myös Lumiaa käyttäneenä aika iPhonen kanssa on sujunut todella mainiosti. Puoli vuotta tuli yhteistä taivalta taitettua. Okei, hintaa on on paljon, mutta niin on muillakin ns. lippulaiva puhelimilla. No, joka tapauksessa. Seuraavaksi niitä ominaisuuksia mitä jäin kaipaamaan.

iOS 8 – Suhteellisen pienellä teholla, ainakin verrattuna Android puhelimiin, iPhone pyörittää iOS-käyttöjärjestelmää todella hienosti. Tässä huomaa kuinka hyvin optimoitu järjestelmä/laitteisto tuo suuret edut käytettävyyden suhteen.

Muotoilu – iPhone, ja muutkin Applen tuotteet ovat hemmetin hyvän näköisiä laitoksia. Puhelin oli aina ilo ottaa käteen, ja varsinkin katsella. Työpäivien aikana oli oikeastaan harmi lyödä tuo kaunis laite suojakuorien sisään.

Sormenjälkitunnistin – Kun se vain toimii… ja toimiikin hienosti. Mikäs sen kätevämpää kuin avata puhelimen lukitus laittamalla sormi tunnistimelle. Nopeaa, yksinkertaista ja turvallista. Myös App storessa ostosten vahvistus toimii sormenjäljellä. Tämä on sellainen ominaisuus, mikä saisi yleistyä muillakin puhelinvalmistajilla. Galaxy S5:sä se ei kauhean hyvin toiminut, mutta ilmeisesti S6 tuo on saatu pelittämään oikein. Ainakin mitä arvosteluja olen lukenut.

Kamera – 8 megapikseliä tässä tapauksessa on tarpeeksi tuottamaan laadukkaita kuvia. Kuvausohjelmisto on tarpeeksi selkeä ja helppokäyttöinen. Lisäksi muutamat lisäkikat, esimerkiksi videopuolella 240fps hidastukset ja timelapse ominaisuudet ovat kokeilemisen arvoisia.

No mistäs sitten en pitänyt? Ei mikään tuote ole täydellinen. Ei ollut iPhonekaan.

Akun kesto – Oma puhelimen käyttö on suhteellisen aktiivista, ja sen kyllä huomasi iLuurin akun kulumisena. Iltapäivän puolella kotiin saapuessani oli puhelin jo lyötävä piuhan päähän.

Ohjelmien ”ketjuttaminen” – En oikein tiedä mitä termiä pitäisi käyttää, mutta esimerkiksi jos Facebookissa avaan Youtube-linkin, en pääse suoraan Youtube-sovellukseen vaan esimerkiksi kyseisen ohjelman selainversioon, josta yläreunasta klikkaamalla pääsen toki varsinaiseen ohjelmaan. Tässä on esimerkki siitä, kuinka yksinkertaisesta asiasta on tehty turhan monimutkaista.

Muistikorttipaikan puute – No, tämähän on helppo ratkaista, kun vain latoo tarpeeksi euroja tiskiin, niin saahan sitä sisäistä muistia aina 128 gigaan asti, mutta kyllä tällaiselle perusköyhälle se parikymmentä euroa muistikortin ostoon tuntuu järkevämmältä vaihtoehdolta, kun muisti alkaa loppua kesken.

Siinäpä ne plussat ja miinukset noin pääpiirteissään. Kaiken kaikkiaan puoli vuotta iPhonen kanssa oli positiivinen kokemus. Appseja löytyy aivan varmasti tarpeellinen määrä ja muutenkin käyttökokemus on hyvä. Myöskin lisälaitteita, suojakuoria ym. löytyy yli oman tarpeen.

Kyllähän osa puhelimen hinnasta johtuu ihan vain siitä, että takakuorta koristaa haukattu omena, mutta se ei ole missään nimessä koko totuus. Kyllä tuota hintaa pystyy myös perustelemaan toimivuudella ja laadulla. Se on tietysti jokaisen omassa harkinnassa, onko se sen arvoista.

Mitä mieltä te lukijat olette, jos olette iPhonen käyttäjiä tai sellaisen ostoa harkitsevia, pistäkää ihmeessä kommenttia!