Junioriluurit vertailussa.

trendplus_motoe kansi

 Samsung Galaxy Trend Plus vs. Motorola Moto E

Molemmat puhelimet maksavat jutun kirjoitushetkellä halvimmillaan karvan alta 80€. Tämä on varmaan monessa perheessä ns. ”kipuraja” kun ollaan ostamassa koululaiselle älypuhelinta. Seuraavassa hieman huomioita kummastakin luurista.

Samsung Galaxy Trend Plus

 • Android 4.2.2
 • Näyttö 4 tuumaa / 480×800 pikseliä
 • Tuplaydinprosessori 1200 MHz / RAM 768 Mt
 • Sisäinen muisti 4 Gt + muistikorttipaikka max. 64 Gt
 • Takakamera 5 megapikseliä + salama / etukamera 0,3 megapikseliä
 • Akun kapasiteetti 1500 mAh

Motorola Moto E

 • Android 4.4
 • Näyttö 4,3 tuumaa / 540×960 pikseliä
 • Tuplaydinprosessori 1200 MHz / RAM 1024 Mt
 • Sisäinen muisti 4 Gt + muistikorttipaikka max. 32 Gt
 • Takakamera 5 megapikseliä, ei salamaa / ei etukameraa
 • Akun kapasiteetti 1980 mAh

 Käyttöjärjestelmä:

Tässä Motorola vetää pidemmän korren. Samsungin 4.2 ei ole vielä auttamattoman vanha, mutta onhan se jäljessä, kun uusin Android-versio on tällä hetkellä juuri julkaistu 5.1. Moto E on hiukan jäljessä, mutta Motorola on kuitenkin hyvin sitoutunut päivittämään puhelimensa suht nopealla aikataululla.

Näyttö:

Tämä vertailu on aika tasaväkinen. Tarkkuus on riittävä, katselukulmat hyvät ja kirkkaus ulkona aurinkoisella säälläkin mainio. Motorolan näyttö on hieman isompi, mutta ei ratkaisevassa määrin.

Suorituskyky:

Käytin suorituskyvyn mittaamiseen Antutu Benchmark sovellusta ja omia (tarkkaakin tarkempia) aistejani… 😉 Peruskäytössä Motorola toimii hyvin. Ei nykimistä, pelaaminen onnistuu, kaikki sujuu niin kuin pitää. Samsungin käyttöliittymässä havaittavissa pientä hidastelua toisin paikoin, ei kuitenkaan häritsevässä määrin. Antutu Benchmark antoi kummallekin puhelimelle samanlaisia tuloksia. Ei ratkaisevaa eroa tässäkään suhteessa.

Sisäinen muisti:

Molemmissa sama määrä sisäistä muistia, tosin Samsungin Touchwiz haukkaa perusasennuksena isomman osion tilasta. Perusmuisti riittää kummassakin perussovelluksiin ja muutamaan peliin ja jokuseen valokuvaan. Muistikortin hankinta suositeltavaa.

Kamera:

Tässä osiossa Samsung repäisee selkeän kaulan. Molemmissa puhelimissa on 5 megapikselin kamera, mutta Motorolan kamera ei kyllä ansaitse juuri minkäänlaista suitsutusta. Kameraohjelmisto on karun pelkistetty (mistä yleensä pidän), mutta niin on kameran suorituskykykin. Liikkumattomia yleiskuvia hyvässä valaistuksessa kameralla voi ottaa, mutta siihen se sitten jääkin. Salaman puute rajoittaa kameran käyttöä aika rajulla kädellä. Etukameraa ei Moto E:stä myöskään löydy. Jos siis tarvitset puhelimeesi edes välttävän kameran, valitse näistä kahdesta Samsung. Ei tämäkään kamera spontaaneja hurraa-huutoja aiheuta, mutta parempi se on kuin kilpakumppanin vastaava. Etukamerasta, toki vain 0,3 megapikseliä, myös plussaa. Loppuun laitan vielä esimerkkikuvia ja videokuvaa.

Akkukapasiteetti:

Motorolan akku on suurempi. 1930 mAh / 1500 mAh. Sitä ei valitettavasti voi vaihtaa, toisin kuin Trend plussassa. Puhelimet ovat tällä hetkellä perheemme nuorison käytössä ja ahkerallakin pelaamisella puhelimien virta riittää aamusta iltaan. Hieman kohtuullisemmalla käytöllä pitkälti seuraavaan päivään. Ihan kohtalaista siis nykypäivän älypuhelimille. Yksi ihmetystä aiheuttanut asia oli Motorolan paketista poissaolollaan loistanut laturi. Usb-johto kyllä löytyi, mutta ei adapteria millä saisi seinäpistokkeesta virtaa. Tietysti, jos taloudesta löytyy vanhoja adaptereita ongelma ratkeaa tällä. Myös tietokoneen usb-liitännästä voi latauksen suorittaa. Sarjassamme, säästetään väärässä paikassa. Samsungista taas löytyi usb-johto sekä erillinen laturi.

Loppuarvio:

Molemmat puhelimet ovat hintaansa nähden varsin mainioita valintoja laitteita. Hyviä ja huonoja puolia on molemmissa, ja koitin niitä parhaani mukaan listata. Peruspuhelimina toimivat vallan mainiosti. Pienillä parannuksilla Moto E olisi vienyt voiton, mutta ne ovat tainneet mennä isoveljelle Moto G:lle. Nyt ykköspaikan vie Samsung. Toki, kyse on pitkälti siitä mitä ominaisuuksia itse arvostaa.  Jos haluaa parempaa, joutuu maksamaan enemmän rahaa. Näin se maailma makaa.

Ps. Oma vinkkini vanhemmille jotka ovat lapselleen puhelinta ostamassa. Aseta selkeä hintataso ja mielellään muutama selkeä vaihtoehto mistä valita. Sitten vain kauppaan hipelöimään luureja. Kyllä se oma suosikki sieltä löytyy!

20150311_133140
Galaxy Trend Plus
IMG_20150311_100221094_HDR
Moto E
20150311_134011
Galaxy Trend Plus
IMG_20150311_134024907
Moto E

 

Related Posts