Testissä Nokia Lumia 1520

nokia_lumia_1520_group-shot_1Pääsin mukaan Nokian järjestämään #VaihdaLumiaan kampanjaan ja sain kahden viikon testijaksolle Lumia 1520 puhelimen. Tässä hieman mietteitä kyseisestä puhelimesta.

Puhelimen tekniset tiedot löytyvät tämän linkin takaa

Ensimmäisenä kun puhelimen saa käteen huomaa erään asian. Herramunjee kun se on iso! Aikaisemmin olen omistanut ensimmäisen sukupolven Samsung Galaxy Noten, sittemmin olen käytellyt HTC Onea ja Lumia 1020. Näiden jälkeen tämä 6 tuuman näytöllä varustettu laite tuntui isolta. Meikäläiselle on suotu suhteellisen isot kädet, mutta siltikin yhden käden käyttö on hankalaa. No, tämä nyt on sarjassamme täysin turhaa narinaa/itsestäänselvyys, mutta tulipahan mainittua.

Toinen huomion arvoinen asia on laadukkuus. Puhelin on jämäkän tuntuinen käteen. Ei nitise, eikä natise. Polykarbonaattikuori näyttää ja tuntuu hyvältä. Kaiken kaikkiaan onnistunut kokonaisuus. Kameran ”kyhmy” on huomattavasti pienempi verrattuna Lumia 1020:n takakuoreen.

Puhelimen Full HD näyttö on luonnollisesti yksi luurin parhaista ominaisuuksista. Valokuvatessa isolta näytöltä on helppo tarkastella otoksia. Videot toistuvat myös hienosti näytöltä. Ulkona auringonvalossa ruutu on myös helppolukuinen.

Kamera on yksinkertaisuudessaan mahtava! Testijakson aikana tuli räpsittyä jonkun verran yli 200 valokuvaa. Tällä puhelimella on kyllä ilo kuvata. Hämäräkuvaus, käsisäädöt sun muut ovat vertaansa vailla. Ainoa, mistä hieman narisen, on liikkuvan kuvan tallentaminen liikkumattomaan muotoon. Muutaman kerran automaattisäätöjen sporttiasetuksilla kuvatessani tulos oli suhteellisen epätarkka. Muuten kyllä täyden kympin kamera. 20 megapikseliä mahdollistavat hienosti kuvien rajaamisen jälkikäteen. Videokuvauksen suhteen en löydä moitteen sijaa. Sanoisinkin, että kamera jo itsessään on syy hankkia tämä puhelin.

Suurempi näyttö tarkoittaa enemmän hyödynnettävää tilaa ruudulla. Tässä puhelimessa onkin käytössä aloitusnäytöllä kolme pystysaraketta entisen kahden sijaan. Todella tervetullut uudistus, mikä ilahduttavasti tulee muihinkin Windows Phone malleihin 8.1 päivityksen mukana.

Akun kesto on mielestäni tällaisella näytöllä varustetulle puhelimelle todella hyvä. Kohtalaisella käytöllä pääsee suurin piirtein kahden päivän akun kestoon. Tietysti jos kamera laulaa tiuhaan tahtiin ja muutenkin puhelimen käyttö on ahkeraa saa puhelinta ladata useammin. Android puhelimiin verrattuna akun kesto on mainio.

Selkeät miinukset ovat mielestäni jo hieman vanhentunut 8 käyttöliittymä ja pienempi sovellusvalikoima verrattuna Android/iOS käyttöjärjestelmiin. Tosin se on sanottava, että olen päässyt käyttämään 8.1 preview versiota, ja odotan innolla virallista Lumia Cyan julkaisua kesällä. Se pompauttaa Lumia luurit kertaheitolla nykypäivään.

Some. Kuinkas sosiaalinen media taipuu Windows luuriin? Antaisin arvosanaksi tyydyttävän. Suurin osa some-systeemeistä pelitti hyvin. No, Google+ palvelusta nyt ei kannata puhua Windows Phone laitteiden yhteydessä, mutta se taitaa lähinnä olla Googlen oma vika. Twitter oli ainoa sosiaalinen media, missä kokemus oli samalla tasolla Android laitteiden kanssa. Esimerkiksi Facebookin käyttö oli hieman kankeaa toisin paikoin. No, osa asioista oli varmasti sellaisia, mitkä tulevat jossakin vaiheessa parantumaan ohjelmistopäivitysten myötä

Lopputulos. Vaihtaisinko Lumiaan? Sanotaan vaikka näin. Vuosi sitten olin selkeästi sitä mieltä, että Windows luurit voi tunkea… Jätetään sanomatta. Nyt kuitenkin niitä enemmän käyttäneenä ja varsinkin uuden tulevan 8.1 päivityksen myötä Windows Phone on täysin varteenotettava vaihtoehto Android ja iOS laitteille.

Loppuun vielä meikäläisen Youtube-debyytti, josta löytyy puhelimen esittelyä, kuvia ja esimerkki 1520 videokuvan laadusta.

Related Posts