Yleinen

Paras käyttöjärjestelmä.

Windows, Linux, Mac OS X, Chrome OS, Android, iOS, Windows Phone… Käyttöjärjestelmiä on lukematon määrä, mobiili ja työpöytäkäyttöön. Mikä niistä on sitten paras. Se Graalin malja jota käyttämällä koko elämä muuttuu paremmaksi ja sinä itse tuottavuuden perikuvaksi? Aion nyt paljastaa sinulle salaisuuden…

 

Ei sellaista olekaan.

 

On olemassa vain erilaisia käyttöjärjestelmiä. Itse olin jossakin vaiheessa sitä mieltä, että jokin käyttöjärjestelmä on selkeästi parempi kuin toinen ja koin elämäntehtäväkseni vakuuttaa myös muut siitä. Sitten kasvoin aikuiseksi ja ymmärsin, että kaikki eivät voi haluta samaa asiaa. Jokaisessa järjestelmässä painotetaan eri asioita. Helppokäyttöisyyttä, turvallisuutta, yhteensopivuutta. Toisien kohdalla selkeästi resurssit rajoittavat hyvien ideoiden käytäntöön saattamista.

Kysymys kuuluukin, että mitä ominaisuuksia SINÄ arvostat? Jos budjetti on rajallinen varmasti tulee mieleen, että olisiko jokin ilmainen Linux-jakelu toimiva ratkaisu. Jos on laittaa rahaa enemmän, Applen tuotteet antavat varmasti rahoille vastinetta, niin tyylin kuin käytettävyyden puolesta. Ns. marketti-pc:ssä tulee käyttöjärjestelmä valmiina, useimmiten Windows. Näitä laitteita suurin osa ihmisistä on tottunut käyttämään.

Mobiilipuolella, niin kuin työpöytäympäristössä, suuri merkitys on myös käytettävillä ohjelmilla. Monet ohjelmistot on sidottu tiettyyn käyttöjärjestelmään. Näin ollen valinta ”helpottuu” huomattavasti.

Esimerkiksi minä kirjoitan tätä tekstiä kymmenen vuotta vanhalla HP:n läppärillä, johon olen asentanut Linuxin vanhan XP:n tilalle. Aikaisemmin olen käyttänyt Applen tuotteita, Windows-koneita, joissa on tullut testailtua myös erilaisia Linux-jakeluita. Mobiililaitteina käytän tällä hetkellä Android ja Windows Phone käyttiksillä varustettuja laitteita.

Tämän tekstin tarkoituksena on herätellä ajatustavan muutosta. Se mikä oli sinulle sopiva muutama vuosi sitten, ei välttämättä ole enään se optimaalinen vaihtoehto. Laajenna katsantokantaasi! Tutki, vertaile, kysele! Se on osittain myös tämän blogin tarkoituksena. Esitellä mahdollisimman kiihkottomasti eri vaihtoehtoja. Jossakin tuolla on juuri sinulle sopiva tietotekninen käyttöympäristö, kunhan vain uskallat vilkaista sinne nurkan taakse. 😉

Heitä kommenttia asian tiimoilta. Olisin kiinnostunut kuulemaan juuri SINUN mielipiteesi aiheeseen!