HTC One – 6kk määräaikaiskatsastus

9.8.2013 - 1Kun Barcelonan mobiilikonferenssissa HTC One nappasi vuoden puhelin palkinnon, ajattelin hiukan käydä läpi tämän omassa käytössä olevan luurin plussia ja miinuksia näin puolen vuoden käytön jälkeen. Pääosin kokemukset ovat olleet positiivisia. HTC:n versio Androidista sisältää mm. Blinkfeed toiminnon, jolla voi selata eri some-alustoja yhdestä aloitusnäytöstä käsin.

Laitteen tekniset tiedot

Plussat

Laatu. Aiemmin pidin Applen tuotteita laadun mittarina ja Android puhelimia ns. massatuotteina. Varsinkin Samsungin ”muoviluureja”. One on tällä hetkellä yksi laadukkaimmista ja tyylikkäimmistä puhelimista.

Kaiuttimet. Eteenpäin suunnatut stereokaiuttimet. Nerokasta! Tämän jälkeen takakannessa tai puhelimen pohjassa sijaitsevat kaiuttimet tuntuvat aika turhakkeilta. Videoiden äänet ja musiikki toistuvat hienosti.

Päivitykset. Tällä hetkellä puhelimessa on Android versio 4.4, eli uusin mahdollinen versio. Itse asiassa on ollut jo reilun kuukauden verran. Nyt vasta esimerkiksi Samsung Galaxy S4 KitKat päivitykset lähtivät rullaamaan. Lisäksi HTC lupasi ns. lippulaiva malleille tärkeimmät päivitykset seuraavan kahden vuoden ajaksi, mikä on puhelinmaailmassa TODELLA pitkä aika.

Kamera. Älypuhelinmaailman kummajainen kameroiden suhteen. Ultrapixel. Lippulaiva puhelin ja kamerassa megapikseleitä 4… Mitä #&/””?!?! No, paljon olen kuvia ottanut. Oikeasti… PALJON ja kyllä tuolla ihan onnistuneita otoksia saa. Hämärässäkin valovoima riittää yllättävän hyvin ja kamera on nopea. Lisäksi kamerasoftassa on mukavasti jippoja, mitkä auttavat kuvaajaa.

Näyttö. 4,7 tuumainen Full HD näyttö. Sopivan kokoinen, kirkas, ja paljon pikseleitä pienessä tilassa. 😉

Miinukset


Muistikortin puute. Näinpä. Muistikortille ei ole tilaa tässä puhelimessa. Tosin en ole vielä saanut 32Gt sisäistä muistia, edes puolilleen.

Akun vaihto. Se tulee kuitenkin jossakin vaiheessa puhelimen elinkaarta eteen ja tässä ollaan sitten omenalinjalla. Akun vaihto onnistuu vain huollossa.

Siinäpä niitä plussia ja miinuksia näin äkkiseltään kasaan koottuna. Kaiken kaikkiaan tykkään tästä puhelimesta aivan älyttömästi, eli siinä mielessä onnistunut ostos. Lopuksi muutamia kuvia, että onko noista ultrapikseleistä mihinkään…

Entäpä sinä? Oman puhelimesi hyvät ja huonot puolet? Kommentoi, keskustele, osallistu!

Related Posts