Android Apps

Top 5 Android sovellukset

Selailin puhelimeni sovellusvalikkoa, aloin miettimään mitä sovelluksia käytän eniten. Tässä jaan aatokseni teille muillekin.

snapseed kuvaSnapseed

Alunperin Nik Softwaren kehittämä ja iPhonelle julkaistu kuvankäsittely ohjelma on muodostunut henkilökohtaiseksi suosikiksi. Käyttöliittymä on vain englanninkielinen, mutta on sen verran helppokäyttöinen, että käytön oppii varmasti. Kun ohjelman avaa ensimmäistä kertaa ruudulla näkyy myös käytön opastus. Perusmuokkausten lisäksi ohjelma sisältää joitakin suodattimia, millä saa kuvia ”tuunattua” lisää.

Linkki Play-kauppaan

Keep kuvakaappausGoogle Keep

Googlen oma muistiinpanosovellus. Pienet muistilaput on nopea luoda. Voit tallentaa valokuvia, tekstejä, listoja, äänitteitä. Muistutuksia voi asettaa ajan tai paikan perusteella. Värien perusteella muistilaput on helppo jaotella. Yleisilmeeltään ohjelma on selkeä ja voisiko sanoa Googlemaisen yksinkertainen. Ennen käytin Evernote nimistä ohjelmaa, mutta Keep on käytännössä korvannut sen.

Linkki Play-kauppaan

Screenshot_2014-01-13-15-09-46Pocket

Aiemmin tunnettu nimellä Read It Later. Sovelluksella voit tallentaa web-sivuja ja videoita luettavaksi ja katsottavaksi myöhemmin. Se myös muuttaa (useimmat) web-sivujen artikkelit hieman mukavammin luettavaan muotoon poistaen sivulta ylimääräisen tavaraan jättäen jäljelle artikkeliin liittyvät tekstin ja kuvat. Parhaimmillaan juuri silloin, kun löydät jonkun mielenkiintoisen tekstin netistä, mutta et sillä hetkellä sitä kerkiä lukemaan. Silloin se laitetaan ”taskuun”… 😉

Linkki Play-kauppaan

ourgroceries kuvakaappausOur Groceries

Lyhyesti ja ytimekkäästi kauppalappu. Tämä on ollut meidän perheen käytössä jo muutaman vuoden ajan. Se mihin ihastuin tässä sovelluksessa, oli listojen synkronointi eri puhelinten välillä. Tällöin on helppo lisätä kotoa käsin kaupassa hyörivän ”iloksi” listaa laadittaessa unohtuneita tuotteita Listasta on helppo pyyhkiä jo ostoskärryissä nököttävät tuotteet.. Syötetyt tuotteet myös jäävät sovelluksen muistiin, joten joka kerta ei tarvitse tavaroiden nimiä kirjoittaa kokonaisuudessaan uudelleen. Jos mainokset ärsyttävät maksullinenkin versio löytyy.

Linkki Play-kauppaan

Screenshot_2014-01-13-15-44-47Ilmatieteen laitoksen sää

Lyhyesti ja ytimekkäästi nimetty ilmatieteen laitoksen tuottama sovellus tekee sen mitä pitää. Kertoo säätiedot, joko sen hetkisen sijainnin mukaan tai sitten paikkakunta haun perusteella. Selkeä ja mukava käyttää. Aloitusnäytölle saat asennettua widgetin.

Linkki Play-kauppaan