Arvostelut Windows Phone

Lumia 820 – huomioita matkan varrelta.

Lumian ”koeajoa” on nyt kestänyt kolmisen päivää. Olisiko väliraportin paikka? Totuuden nimessä on sanottava, että jonkun verran on Androidia ollut ikävä, mutta ei niin paljon kuin kuvittelin. Muistakaa. Kirjaan tässä vain ja ainoastaan omia kokemuksia omasta näkökulmastani. Jos näistä on jollekin hyötyä, olen siitä vilpittömän iloinen…

Kun otin puhelimen käyttöön ja yritin kirjautua Microsoft-tililleni, jokin meni pieleen. Ei onnistunut. Kokeilen myöhemmin uudelleen ajattelin, ja siirryin elämässä eteenpäin. Asetin Facebook, Twitter, Google tilit ja ilahduin, että puhelin synkkasi kivuttomasti yhteystiedot, kalenterit sun muut tiedot. Sitten palasin taas Microsoft tilin pariin… Kun ei, niin ei. Ruutuun tuli vain virheilmoitusta ja jokin virhekoodi. No mitäs nyt? Google. Hain netistä virhekoodin perusteella tietoa ja lukuisten foorumiselausten jälkeen totesin, että puhelin on palautettava tehdasasetuksiin. Ilmeisesti olin itse sössinyt ensimmäisellä kerralla jotakin, en vain tiedä mitä. Ei muuta kuin homma alusta käyntiin. Tällä kertaa kaikki sujuikin kuin Strömsössä ja puhelin oli kohtuullisen ajan kuluessa valmis tositoimiin.

wp_ss_20131211_0004Käyttöliittymä on ilahduttavan nopea. Ei hidastelua, sovellukset avautuvat nopeasti. Myöskin se tarjoaa virkistävän erilaisen käyttökokemuksen. Puhelimen sovelluskaupasta löytyivät suurin osa käyttämistäni sovelluksista, tai niitä vastaava kolmannen osapuolen kehittämä sovellus. Ainoa iso miinus (omalla kohdallani) oli kunnollisen Google+ sovelluksen uupuminen. Tiedän, monellekaan tämä ei ole kynnyskysymys, mutta meikäläistä se koetteli. Myöskään en ole pystynyt hyödyntämään Google Music tilaustani, joten palasin Spotifyn käyttöön. Kun kyselin vinkkejä sovelluksista, tutustuin Rapdialer-sovellukseen. Tämä nopeuttaa huomattavasti puhelimella soittamista. Näppäimistö on hyvä. Sillä on hyvä kirjoittaa. Eikös se olekin näppäimistön tarkoitus? Ainoa, mitä olen kaivannut, on ns. flow-näppäimistö, eli silloin kirjoittaminen tapahtuu liuttamalla sormea näppäimistöllä, ei tökkimällä. Selvensikö? 🙂

Sosiaalisen median sisällyttäminen puhelimen käyttökokemukseen toimii mielestäni kohtalaisesti. Silti huomaan käyttäväni enemmän Facebook ja Twitter sovelluksia, enkä osaa vielä hakeutua puhelimen MINÄ-osioon. Tänään ensimmäistä kertaa kokeilin Facebook-päivityksen ja twiitin julkaisemista samaan aikaan. Kun uusia viestejä, sähköposteja, some-päivityksiä tulee. Ne näkyvät selkeästi kotinäytön kuvakkeissa numeroina, sekä hetken aikaa näytön yläreunassa.

Kamera on mielestäni keskitason paremmalla puolella. Sillä saa mielestäni hyviä kuvia. Fyysinen kameranäppäin on selkeä plussa. Smart Cam on hauska lisä peruskameralle. Käytännössä se kuvaa lyhyen videopätkän ja sen jälkeen siitä pystyy muokkaamaan still-kuvan eri tavoilla. Etukameralle en montaa sanaa uhraa. Ei mitään päräyttäviä kuvia…

Tällaisia ajatuksia kolme päivää Lumian parissa on meikäläisessä kirvoittanut. Jos koet, että olen jonkin asian suhteen hakoteillä, kommentoi. Jos koet, että olipa asiallinen teksti, jaa eteenpäin. Pistänpä loppuun vielä yhden kameralla räpsäistyn kuvan.

WP_20131209_004