Themer – persoonallista ilmettä Androidiin vähällä vaivalla.

Yksi Android puhelimien parhaista puolista (omasta mielestäni) on niiden muunneltavuus. Ei ole pakko tyytyä siihen ulkonäköön minkä puhelinvalmistaja oletuksena tarjoaa. Voi vaihtaa taustakuvaa, on pienoisohjelmia, eli widgettejä, joita läiskiä kotinäytölle. Mahdollisuuksia on monia. Jos ihan mahdottomasti riittää harrastuneisuutta, voi ladata erilaisia Launchereita* joilla muokata puhelimen käyttöliittymää.

Tässä esittelyssä yksi niistä.

Themer 


Tässä on mielestäni vaihtoehto niille ihmisille, joita kyllästyttää puhelimen nykyinen ulkonäkö, mutta ylimääräinen puhelimen kanssa värkkääminen ei kiinnosta sitten pätkän vertaa. Ohjeistus tosin on englanniksi, mutta uskoisin, että siitäkin selviää. Käytännössä homma pelaa niin, että asennat sovelluksen Play kaupasta. Valitset halutun teeman ja… siinäpä se oikeastaan olikin. Toki näitäkin teemoja pystyy muokkaamaan halutessaan, mutta välttämätöntä se ei ole. Tähän alas laitoin muutaman esimerkkiteeman, joita kokeilin pikaisesti omassa puhelimessani. Themer todellakin tarjoaa todella monipuolisen valikoiman teemoja, joilla ”koristella” puhelinta.

Screenshot_2013-11-19-22-03-01 Screenshot_2013-11-19-22-03-31 Screenshot_2013-11-19-22-07-41

Ps. Ohjelma on beta-kehitysvaiheessa, eli niin sanottu viimeinen silaus puuttuu, mutta ainakaan itse en huomannut minkäänlaista nikottelua toimivuuden suhteen.

”Vaikeat” sanat

* Launcher

Osa puhelimen käyttöjärjestelmää, joka vastaa käytännössä siitä, mitä näet puhelimen ruudulla. Miltä kuvakkeet, taustakuvat, ohjelmavalikko ym. näyttävät. Tällä tavoin eri puhelinvalmistajat saavat Androidista oman näköisensä. Yleisin esimerkki on Samsungin Touchwiz käyttöliittymä.

Related Posts